top of page

Test af Cozze 17 elektrisk pizzaovn

Stjerner:

★★★★★

Pris:

2.500 kr.

Opvarmning:

Elektrisk

Fornuftig pizzaovn, der gør et fornuftigt arbejde uden at være prangende.

Test af Cozze 17 elektrisk pizzaovn

Cozze's elektriske pizzaovn fungerer udemærket. Med en pris på ca. 2.500 kr. koster den omtrent det dobbelte af Sallings pizzaovn. For det får man et ovnrum, der giver mulighed for at lave pizza  i fuld størrelse (42,5x42,5 cm.), og en noget bedre power på 2.200W.


Ovnen varmer fornuftigt op til maksimalt 450 grader, og bager sådan set fornuftige pizzaer. Resultatet er bare ikke rigtig bedre end sallings pizzaovn. 


Når man ser på afbagningen er den selvfølgelig markant bedre end en almindelig ovn pga. de højere temperaturer. Men på en måde minder resultatet mig stadig mere om den lidt langsommere tørre afbagning man får i en almindelig ovn, end det minder mig om den eksplosive afbagning man får i en gasovne eller i en elektrisk Effeuno. Så jeg er ikke vildt imponeret af resultatet - selvom det er udemærket.


Så alt i alt - var det den eneste pizzaovn i verden ville jeg være rigtig glad for den, men realiteten er, at der er bedre alternativer - enten fordi de er billigere (Salling) eller fordi de er markant bedre (Effeuno), derfor ender den på 3 ud af 5 stjerner.


Det er jo resultatet der tæller, men jeg synes designet er mærkeligt. Det er lidt som om, at de ikke rigtig har gidet bruge energi på at lave en elektrisk ovn, men bare har sat elvarme i deres gasovn (som for øvrigt heller ikke er vildt pæn). Jeg tænker  for øvrigt, at en rigtig ovndør ville have været godt for varmeeffekten. 


Alt i alt er det en fornuftig elektrisk pizzaovn, men forelsket bliver jeg aldrig. Så den får 3 stjerner ud af 5.


Men en pizza bliver jo aldrig bedre end den dej, den er lavet af. Så tjek mine opskrifter på pizzadej her.

bottom of page