Det er begrænset, hvad Sverige har beriget verden med på madfronten. Men pizzasalat er helt sikkert en af de få ting! Syren, friskheden og det gode knas fra kålen er en perfekt medspiller til en god pizzaaften.
INGREDIENSER
500 g. renset hvidkål
½ dl olivenolie
½ dl æbleeddike (eller hvidvinseddike)
1 spsk. vand
1 tsk. salt
1 tsk. groftmalet sort peber
2 tsk. tørret oregano
Evt. ½ tsk. fennikelfrø eller ½ tsk. hele kommen
FREMGANGSMÅDE
Step 1:
Snit hvidkålen i meget fine strimler (benyt f.eks. ostehøvl, kartoffelskræller eller mandolinjern).
Kom kålen i en skål.
Step 2:
Kom olie, eddike, vand og krydderrier (salt, peber, oregano og evt. fennikelfrø eller kommen) i en lille gryde og bring i kog.
Så snart blandingen koger hældes den over kålen.
Bland kål og eddikeblanding godt sammen.
Step 3:
Kom kålen i en lufttæt beholder.
Sæt på køl mindst et par timer før du spiser, og gerne mindst et døgn før.
Pizzasalaten kan holde sig i op til en uge i køleskabet.