top of page

Hjemmelavet mascarpone

Mængde:

Ca. 400 gram

Jeg er faktisk ikke så vild med den købte mascarpone. Jeg synes den har sådan en lidt sød/kunstig/kokos-agtig smag. Så jeg blev meget positivt overrasket, da jeg første gang lavede min egen mascarpone. Det er en langt mere mild, ren og blød smag - i stil med flødeskum, men med den tætte konsistens fra en creme fraiche med høj fedtprocent.

INGREDIENSER

  • ½ liter piskefløde

  • 1-1½ spsk. friskpresset citronsaft

FREMGANGSMÅDE

  1. Opvarm piskefløden under omrøring til præcist 85 grader.

  2. Tilsæt friskpresset citronsaft, rør rundt et par gange og tag straks af varmen.

  3. Læg låg på gryden og sæt den i køleskabet i ca. 12 timer.

  4. Efter de første 12 timer er massen blevet lidt tykkere - ikke meget, cirka som en yoghurt.

  5. Læg et osteklæde/viskestykke/kaffefilter i en passende si.

  6. Hæld ostemassen op i sien og læg sien over en skål.

  7. Dæk det hele til igen, og sæt på køl i yderligere 12 timer, mens massen drypper af.

  8. Skrab massen ud af sien og kom i en lufttæt beholder.

  9. Kan mindst holde et par dage på køl.

  10. Vær obs på, at den bliver noget mere fast, når den har været i køleskabet.

bottom of page