top of page
  • Forfatters billedeKlaus Mosekjær Madsen

Hvilken ost er bedst til pizza?

Et spørgsmål jeg ofte hører er, "hvilken ost, der er bedst til pizza?" Svaret er ikke enkelt. Det afhænger af den type pizza, du laver. Men til en klassisk pizza er mit svar:

 

  • 50 pct. frisk mozzarella lavet på komælk

  • 50 pct. revet mozzarella fra pose


Fremgangsmåden er:

  1. Skær din friske mozzarella i tern af ca. 1x1x1 cm.

  2. Når du anretter din pizza, fordeler du først en stor håndfuld revet mozzarella fra pose ud over pizzaen, og dernæst en håndfuld af dine tern af frisk mozzarella.

 

På den måde, får du det bedste fra begge verdener. Bruger du kun frisk mozzarella, ender du let med en pizza, der bliver for våd. Til gengæld bliver osten let branket, hvis du kun bruger revet mozzarella.

 

Jeg kender folk, der mener, at revet mozzarella er absolut no-go og langt under deres niveau. For dem er frisk bøffel mozzarella det eneste der er tilladt. Til gengæld laver de så alle mulige krumspring, for at undgå, at deres pizza bliver for våd. F.eks. skærer de den i tern og komme den i mikroovnen, eller lader den stå på køkkenrulle i køleskabet natten over.


Det er synd for en god bøffel mozzarella!


Gem den gode bøffel mozzarella til den kan gøre gavn! Kom den på frisk efter bagning eller læg den på i enkelte stykker på en simpel pizza med god tomatsovs eller frisk tomat og basilikum.


Og brug så kombinationen af den billige friske og den revne mozzarella, når du laver en pizza, hvor der skal være et jævnt lag ost over det hele – som f.eks. skinke/champignon eller en peperoni pizza eller lignende.

 

Hvis du vil have lidt mere smag fra osten, så erstat halvdelen af den revne mozzarella med revet gouda eller revet cheddar. Og vil du have en mere kraftig nøddeagtig og karamelliseret smag, så brug en revet emmentaler.Tern af ost til pizza
Ost i tern smelter langsommere end revet ost.

272 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page