Herlig detroit-style deep pan pizza, med karamelliseret ost i kanten, som giver en ektra dyb smagsoplevelse.
INGREDIENSER
Dej til deep pan (se opskrift her)
Tomatsovs til deep pan (se opskrift her)
Champignon
Syltet stærk peber
Ost (jeg bruger gerne 33 pct. frisk mozzarella, 33 pct. revet mozzarella og 33 pct. gouda eller cheddar)
FREMGANGSMÅDE
30-60 minutter før bagetid tændes ovnen på max (gerne op til 300 grader). Placer en bageplade i midterste rille i ovnen, og læg gerne en pizzasten på bagepladen.
Lige før bagetid dækkes pizzaen med et tyndt lag tomatsauce til deep pan pizza. Sørg for at holde de yderste 2 cm. kant fri for tomat.
Bag pizzaen med tomat i 8-10 minutter til kanten er begyndt at få farve.
Tag pizzaen ud af ovnen (du kan evt. holde pause her, hvis du blot vil forbage pizzaen til senere).
Dæk pizzaen med et jævnt lag ost - helt ud til kanten! (til en 30x40 cm. pande skal du bruge 400 g. ost i alt)
Oven på osten placeres en række striber med tomatsovs og evt. andet fyld).
Bag pizzaen i yderligere 8-10 minutter til kant og ost har fået den rette farve.