Pære og gedeost er en klassisk kombination, som også fungerer perfekt på pizza.
INGREDIENSER
2 spsk. creme fraiche/cheasy fraiche (evt. blandet op med lidt fløde)
12 skiver gedeost (af den tynde slags)
1 stor pære
En håndfuld valnødder
Honning
Evt. krydderurter til pynt (f.eks. skovsyre)
Salt og peber
olivenolie
FREMGANGSMÅDE
Step 1
Se opskrift på dej til cracker pizza her
Step 2
Skær gedeosten i skiver.
Skære pæren i tynde skiver.
Hak valnødderne groft og rist dem evt. på en pande.
Step 3
Rul pizzadejen ud til en cirkel med ca 30-33 cm. diameter.
Se her, hvordan du ruller pizzaen ud.
Step 4
kom et tyndt men dækkende lag creme fraiche på den inderste halvdel af pizzaen.
Drys lidt olivenolie over den yderste halvdel.
Step 5
Fordel 6 skiver gedeost i en ring på midten af pizzaen.
Fordel halvdelen af pæreskiverne rundt langs kanten af pizzaen, så de ikke ligger over hinanden og ikke ligger på gedeosten.
tep 6
Bag pizzaen i ovnen med optimalt set 350-400 grader over og undervarme, men bager du i en almindelig ovn, så bag ved så høje grader som muligt og MEGET gerne på en pizzasten eller bagestål.
Step 7
Når kanten på pizzaen har fået en fin farve, tages den ud og stilles til afkøling på en rist i 1-2 minutter.
Step 8
Fordel først den anden halvdel af pæreskiverne rundt på pizzaen.
Placer dernæst de sidste 6 skiver gedeost.
Afslut med at drysse først hakkede valnødder, dernæste krydderurter og til sidst honning ud over pizzaen.