top of page

Cracker pizza med pære og gedeost

Pære og gedeost er en klassisk kombination, som også fungerer perfekt på pizza.

INGREDIENSER

  • 2 spsk. creme fraiche/cheasy fraiche (evt. blandet op med lidt fløde)

  • 12 skiver gedeost (af den tynde slags)

  • 1 stor pære

  • En håndfuld valnødder

  • Honning

  • Evt. krydderurter til pynt (f.eks. skovsyre)

  • Salt og peber

  • olivenolie

FREMGANGSMÅDE

Step 1

Se opskrift på dej til cracker pizza her


Step 2

Skær gedeosten i skiver.

Skære pæren i tynde skiver.

Hak valnødderne groft og rist dem evt. på en pande.


Step 3

Rul pizzadejen ud til en cirkel med ca 30-33 cm. diameter.

Se her, hvordan du ruller pizzaen ud.


Step 4

kom et tyndt men dækkende lag creme fraiche på den inderste halvdel af pizzaen.

Drys lidt olivenolie over den yderste halvdel.


Step 5

Fordel 6 skiver gedeost i en ring på midten af pizzaen.

Fordel halvdelen af pæreskiverne rundt langs kanten af pizzaen, så de ikke ligger over hinanden og ikke ligger på gedeosten.


tep 6

Bag pizzaen i ovnen med optimalt set 350-400 grader over og undervarme, men bager du i en almindelig ovn, så bag ved så høje grader som muligt og MEGET gerne på en pizzasten eller bagestål.


Step 7

Når kanten på pizzaen har fået en fin farve, tages den ud og stilles til afkøling på en rist i 1-2 minutter.


Step 8

Fordel først den anden halvdel af pæreskiverne rundt på pizzaen.

Placer dernæst de sidste 6 skiver gedeost.

Afslut med at drysse først hakkede valnødder, dernæste krydderurter og til sidst honning ud over pizzaen.

bottom of page