En herlig kombination med det sprøde fra pizzabund og salat, salt og umami fra bacon, sødme fra ærtepure og fedme fra mozzarellaen.
INGREDIENSER
4-5 skiver stegt bacon
Ærtepure (1½ dl. ærter, 1½ dl. creme fraiche, 1 spsk. fløde og evt. mynte)
En lille håndfuld ærter
En håndfuld salatblade
1 kugle god bøffelmozzarella
5 spsk. creme fraiche
Evt. friskrevet citronskal
Olivenolie
Balsamico
Evt. friske krydderurter som pynt
FREMGANGSMÅDE
Step 1
Se opskrift på dej til cracker pizza her
Step 2
Med en stavblender blendes 1½ dl. ærter, ½ dl. creme fraiche og 1 spsk. fløde til en fin mos. Smag til med salt og peber.
Vask og tør salaten grundigt.
Steg bacon færdig.
Step 3
Rul pizzadejen ud til en cirkel med ca 30-33 cm. diameter.
Se her, hvordan du ruller pizzaen ud.
Step 4
kom et tyndt men dækkende lag ærtepure på den inderste halvdel af pizzaen.
Drys lidt olivenolie over den yderste halvdel.
Step 5
Bag pizzaen i ovnen med optimalt set 350-400 grader over og undervarme, men bager du i en almindelig ovn, så bag ved så høje grader som muligt og MEGET gerne på en pizzasten eller bagestål.
Step 6
Når kanten på pizzaen har fået en fin farve, tages den ud og stilles til afkøling på en rist i 2-3 minutter.
Step 7
Anret pizzaen med de angivne ingredienser. Først Salatblade, bræk så mozzarellaen i mindre stykker og placer på pizzaen. Drys med ærter og evt. friske krydderurter, og lidt salt og peber. Afslut evt. med en god olivenolie, lidt friskrevet citronskal og balsamico.