Dej der hæver i frysepose
Har du ikke en plastbeholder, så fungere en fryse pose glimrende til opbevaring af dine dejkugler.
Stram op
Før dejen placeres i fryseposen, skal de enkelte kugler strammes op (se her for metode).
Olivenolie
Dæk hver dejkugle med et tyndt lag olivenolie og placer dem derefter i fryseposen.
Sno posen
Når dejkuglen er placeret i fryseposen, snor du enden af posen til en hestehale. Du må ikke slå knude på posen, for der skal være mulighed for, at der kan slippe luft ud under hæveprocessen.
Placer
Placer posen i en bakke, så den ligger oven på hestehalen.
Hævetid
Hævetiden afhænger af hvor du opbevarer dejen. Sætter du den på køkkenbordet, bør den ikke stå der mere end 3-5 timer. Sætter du den i køleskabet, kan dejen stå op til 3 dage. Men - opbevarer du i køleskabet, skal dejen tages ud et par timer før bagetid.