top of page
dej hæve_edited_edited.jpg

Dej der bulk hæver

Metode hvor du først hæver dejen i en samlet klump og derefter deler dejen op i portionsstørrelse før den får den afsluttende hævning.

Hvorfor Bulk

Jeg er ikke fan af bulk-hævning, men det giver mening hvis: 

1: Du ikke har tid til at lave dine dejkugler før senere. 

2: Du hæver på køkkenbordet i relativt kort tid (f.eks. 5-7 timer). Her kan det give mening at bulkhæve den første halvdel og hæve som afmålte dejkugler den sidste halvdel.

Pizzadej hæves i bulk

Dæk godt til

Det er vigtigt, at dejen er dækket godt til under hævning. Brug enten en beholder med lufttæt låg, eller dæk dejen med et stykke plastik og evt. et viskestykke. Med mindre hævetiden er meget kort, kan du med fordel sætte dejen et lidt køligt sted.

Tildækket pizzadej i bulk

Hævetid

Hævetiden afhænger af din opbevaring. I køleskab bør dejen hæve et sted mellem 24 og 72 timer, mens den maksimalt bør stå 12 timer på køkkenbordet. Hæver du i køleskab, kan det være nødvendigt at tage dejen ud og lade den stå en times tid på køkkenbordet, før du former dine dejkugler.

Hævetid pizzadej
bottom of page