FORM DEJ TIL DEEP PAN I PANDEN
Vej dejen af
Del dejen i ønskede portioner.
-
Til en firkantet 30x40 cm. pande bruges 650 g. dej.
-
Til en rund 36 cm. pande bruges 500 g. dej.
-
Til en rund 30 cm. pande bruges 350 g. dej
-
Til en rund 24 cm. pande bruges 250 g. dej.
Dej i panden
Dæk bunden af panden med olie.
-
Til en firkantet 30x40 cm. pande bruges 2 spsk. olie
-
Til en rund 36 cm. pande bruges også 2 spsk. olie.
-
Er panden mindre bruges forholdsmæssigt mindre.
Placer derefter dejen i midten af panden og tryk den forsigtigt lidt flad.
På køl
Dæk panden tæt til med film (eller kom den i en plastpose) og stil den i køleskabet i alt fra 6-48 timer.
5 timer før
Fem time før bagning tages panden ud af køleskabet. Kom lidt olie på fingrene og tryk forsigtigt dejen ud mod kanten. Du skal ikke strække dejen mere end, hvad den umiddelbart giver sig.
Dæk derefter dejen til igen.
Hæv og form
Efter 20 minutter gentags processen med at strække dejen ud mod kanten med let olierede fingre.
Dæk dejen til igen.
Efter yderligere 20 minutter strækkes dejen igen og dækkes til igen.
Efter yderligere 20 minutter strækkes dejen for 4 og sidste gang, hvor den bør kunne strækkes til kanten.
Hævetid
Når dejen er trykket helt ud til kanten, dækkes den grundigt til med et stykke plast (sørg for det ikke rører dejen). Stil den derefter på køkkenbordet ved stuetemperatur i 4 timer.