FORM DEJ TIL DEEP PAN SOM PIZZA HUT
Metoden
Metoden til at forme selve dejen er den samme, som bruges ved klassisk pizza. Forskellen er, at efter dejen er formet, kommes den i en pizzapande, der er smurt med lidt olivenolie.
-
Fordel lidt olivenolie i din pizzapande.
-
Vend dejen i en skål med tipo 00 mel.
-
Mens dejen er i skålen, åbnes dejen ved at trykke fra midten og ud mod kanten. Lad den yderste kant være urørt (2-3 cm. hvis du laver neapolitansk pizza, og ca. 1 cm. hvis ud laver romersk).
-
Tag dejen ud på køkkenbordet (strø evt. lidt tipo 00 mel ud på bordet inden).
-
Stræk dejen yderligere, ved at sprede den ene hånds figrene let og presse med ydersiden af lillefingeren ud mod kanten, mens du med den anden hånd trækker let den modsatte kant.
-
Drej pizzaen 1/4 omgang og gentag.
-
Fortsæt processen indtil din pizza er ca. 2/3 af ønsket størrelse.
-
Du kan evt. afslutte dit stræk ved at løfter pizzaen op i luften og med dejen liggende på dine knoer, drejer den rundt indtil den har ønsket størrelse.
-
Kom dejen i pizzapanden, og sørg for at kanten af dejen er helt ud til kanten af pizzapanden.
-
Kom fyld på pizzaen og bag den med det samme.
Se hvordan jeg former dejen til en klassisk pizza. Det er samme metode, der bruges her (bare uden pizzaspaden):