BAG PIZZA I PIZZAOVN PÅ GAS
Metoden
De fleste pizzaovne på gas har samme problem. Sidevarmen er kraftigere end den varme der afgives fra bund og top.
Der er dog løsninger på problemet.
Først og fremmest bør du købe en biscotto sten til din gasovn. Det giver en markant bedre varmefordeling og jævn varmeafgivelse, som sikrer, at du får en bund der er bagt uden at den er brændt.
Du bør desuden se efter en låge til din ovn. Det gør dels, at du kan varme ovnen hurtigere op (eller ved et lavere blus), og desuden får stenen en mere jævn varme, fordi ydersiden opnår en højere temperatur.
Når du bager i ovnen er fremgangsmåden som følger:
-
Varm ovnen op i længere tid end manualen siger. Helst op til 45 minutter, men mindst 30 minutter.
-
Brug gerne et infrarødt termometer til at tjekke at pizzastenen er max 450 grader inderst og gerne omkring 380-400 grader yderst.
-
Lige før du kommer pizzaen i ovnen, så skru ned på absolut minimum.
-
Hold godt øje med pizzaen mens den bager - du skal ikke bruge låge mens pizzaen er i ovnen.
-
Vend pizzaen 90 grader så snart du ser at den begynder at få farve på den inderste kant.
-
Vend pizzaen igen efter 15-20 sekunder.
-
Gentag processen med at vende hver 15-20 sekunder, indtil kanten er jævnt afbagt.
-
Skru ovnen op på max igen og sæt gerne en låge på.
-
Lad ovnen stå i mindst 5 minutter, før du igen kommer en pizza ind.
-
Gentag processen fra trin 2 og frem når du bare næste pizza.
Find den rigtige pizzadej til din ovn her: