Der findes et nærmest uendeligt antal opskrifter på tunmousse. Den klassiske fra Karolines køkken er god, men jeg synes den bliver lidt for fed, og smager lidt for meget af smør. Efter mange forsøg er det her mit bud.
INGREDIENSER
1 dåse tun (drænet 110 g.)
25 g. blødt smør
5 spsk. (0,75 dl.) Cremefraiche (18% fedt)
1-2 tsk. frisk citronsaft
Salt og peber
Evt. ca. 5 mynteblade
Evt. revet citronskal fra 1/4 citron
FREMGANGSMÅDE
Opskriften er lavet ud fra en dåse tun - svarende til 2 personer. Tanken er, at du kan gange op ud fra, hvor mange du skal lave til.
Step 1:
Hæld vand eller olie fra tunen.
Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel.
Step 2:
Kom stuetempereret blødt smør i skålen med tun.
Kom creme fraiche i skålen med tun.
Rør det hele sammen.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Giv evt. tunmoussen et ekstra twist ved at tilsætte finthakkede mynteblade og revet citronskal.
Step 3:
Kom tunmoussen i en eller flere små skåle (afhængig af, om du vil portionsanrette).
Sæt i køleskabet i mindst 4 timer, men gerne til næste dag.
PS: Vil du lave en fedtfattig version, så drop smør og cremefraiche og brug i stedet 1 dl. Cheasy Fraiche. I så fald kan du med fordel bruge et brev husblas til at gøre din mousse mere fast.