top of page

Tortillas på hvedemel

Mængde: 

ca. 8 stk.

Helt perfekte tynde tortillas på smør og hvedemel - det giver den bedste smag!

INGREDIENSER

  • 300 g. hvedemel

  • 80 g. smør

  • 1,5 dl. vand

  • 1 tsk. salt

FREMGANGSMÅDE

  1. Bland hvedemel og salt.

  2. Tilsæt smørret og masser det ind i melet, så det bliver fordelt helt fint.

  3. Tilsæt vand og ælt til du har en helt jævn og smidig dej.

  4. Lad dejen hvile 15-30 minutter et halvkøligt sted (gerne 18-20 grader).

  5. Del dejen i portioner af 60 g.

  6. Opvarm en tør pande til middelhøj varme (7-8 på en skala fra 1-9)

  7. Drys lidt mel på bordet.

  8. Med en dejrulle rulles dejen ud, så man har en tortilla med en diameter omkring 25 cm. (dejen skal nok rulles 4-6 gange, og husk at drys lidt mel på bordpladen og oven på dejen, hver gang du ruller.)

  9. Kom dejen på panden, og mens den varmer går du i gang med at rulle en ny.

  10. Vend tortillaen på panden, når den har fået fine mørke pletter.

  11. Placer de færdige tortillas på en tallerken og dæk med et fugtigt viskestykke.

bottom of page