Helt perfekte tynde tortillas på smør og hvedemel - det giver den bedste smag!
INGREDIENSER
300 g. hvedemel
80 g. smør
1,5 dl. vand
1 tsk. salt
FREMGANGSMÅDE
Bland hvedemel og salt.
Tilsæt smørret og masser det ind i melet, så det bliver fordelt helt fint.
Tilsæt vand og ælt til du har en helt jævn og smidig dej.
Lad dejen hvile 15-30 minutter et halvkøligt sted (gerne 18-20 grader).
Del dejen i portioner af 60 g.
Opvarm en tør pande til middelhøj varme (7-8 på en skala fra 1-9)
Drys lidt mel på bordet.
Med en dejrulle rulles dejen ud, så man har en tortilla med en diameter omkring 25 cm. (dejen skal nok rulles 4-6 gange, og husk at drys lidt mel på bordpladen og oven på dejen, hver gang du ruller.)
Kom dejen på panden, og mens den varmer går du i gang med at rulle en ny.
Vend tortillaen på panden, når den har fået fine mørke pletter.
Placer de færdige tortillas på en tallerken og dæk med et fugtigt viskestykke.