top of page

Tomatsuppe

Mængde: 

6 personer

Smager som den tomatsuppe, man får på en god italiensk restaurant.

INGREDIENSER

  • 3 gulerødder (300 g. renset)

  • 3 store røde peberfrugter (700 g.)

  • 1/2 stor grøn peberfrugt

  • 500 g. friske tomater

  • 2 løg (250 g.)

  • 1 l. god kyllingefond

  • 3 dåser gode flåede tomater

  • 1 lille dåse tomatpure (70 g.)

  • 1 fed hvidløg

  • 50 g. champignon

  • 4 dl. fløde

  • 2 tsk. god balsamicoeddike

  • Evt. 3 spsk. portvin

  • 1 tsk. tørret basilikum

  • 2 tsk. tørret oregano

  • 1/2 tsk. tørret timian

  • 1 tsk. salt

FREMGANGSMÅDE

Du får den bedste suppe, hvis du griller grøntsagerne (som i step 2). Men har du ikke en grill eller har du travlt, kan du blot skære alle grøntsager i mindre stykker og springe step 2 over, og komme grøntsagerne direkte i kyllingefonden.


Step 1:

  1. Skræl gulerødderne og vask tomater, champignon og rød og grøn peber.


Step 2:

  1. Kom hele gulerødder, champignon, tomater, grøn og rød peber og løg med skræl på grillen.

  2. Grill alle grøntsagerne til de har fået farve på alle sider.

  3. Læg de røde og grønne peber i et fad og dæk grundigt til med staniol.

  4. Efter ca. 5 minutter kan du trække det brændte skind af peberfrugterne og rense dem for frø.


Step 3:

  1. Skær champignon i kvarte og kom i en gryde.

  2. Kom tomaterne i gryden.

  3. Skær gulerødderne i 4-5 stykker og kom dem i gryden.

  4. Tag skrællen af løgene, skær løgene i kvarte og kom i gryden.

  5. Skær rød og grøn peber i grove stykker og kom i gryden.

  6. Dæk grøntsagerne med 1 liter kyllingefond og sæt til at simre.

  7. Riv hvidløget og kom i gryden.

  8. Kryder med basilikum oregano, timian, salt og peber.

  9. Tilsæt tre dåser flåede tomater.

  10. Tilsæt tomatpure.

  11. Lad det hele simre i en halv times tid.


Step 4:

  1. Blend det hele med din stavblender.

  2. Si evt. suppen gennem et dørslag.

  3. Tilsæt fløden.

  4. Smag til med balsamicoeddike, portvin og salt og peber.

  5. Lad suppen simre i 5 minutter.


Step 5:

  1. Spis med et godt brød og evt. med lidt frisk persille eller basilikum.


NB: Suppen kan fint fryses - særligt hvis du fryser ned uden at have tilsat fløden.

bottom of page