top of page

Tabouleh

Mængde: 

4 personer

Tabouleh er en frisk og velsmagende mellemøstlig salat, der kombinerer finthakket persille, mynte, tomater og bulgur med en syrlig limedressing, som gør den både let og fyldig.

INGREDIENSER

  • 40 g finthakket bredbladet persille

  • 30 g finthakket mynte

  • 4 forårsløg

  • 2 store tomater

  • 1,5 dl bulgur

  • 2 lime

  • 2 tsk. sukker

  • 1 spsk. olivenolie

  • Salt og peber

  • Evt. 1 fed hvidløg

FREMGANGSMÅDE

Step 1:

  1. Kog bulguren efter anvisning på pakken.

  2. Lad bulguren køle af, eller skyld den med koldt vand før den tilsættes salaten.


Step 2:

  1. Hak persille, forårløg og mynte fint.

  2. Skær tomaterne i fine tern.


Step 3:

  1. Pres saften fra de 2 lime ud i en skål.

  2. Tilsæt olivenolie.

  3. Opløs sukkeret i saften.

  4. Tilsæt evt. hvidløg.


Step 4:

  1. Mix det hele i en stor skål og smag til med salt og peber.


Step 5:

  1. Sæt på køl i gerne 1-2 timer før spisetid.

  2. Kan evt. holde sig et døgn på køl, men krydderuterne bliver lidt mindre friske i biddet i så fald.


NB: Vil du lave en mere sund version, så erstat bulgur med ca. 200 g. fintrevet blomkål.

bottom of page