Tabouleh er en frisk og velsmagende mellemøstlig salat, der kombinerer finthakket persille, mynte, tomater og bulgur med en syrlig limedressing, som gør den både let og fyldig.
INGREDIENSER
40 g finthakket bredbladet persille
30 g finthakket mynte
4 forårsløg
2 store tomater
1,5 dl bulgur
2 lime
2 tsk. sukker
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Evt. 1 fed hvidløg
FREMGANGSMÅDE
Step 1:
Kog bulguren efter anvisning på pakken.
Lad bulguren køle af, eller skyld den med koldt vand før den tilsættes salaten.
Step 2:
Hak persille, forårløg og mynte fint.
Skær tomaterne i fine tern.
Step 3:
Pres saften fra de 2 lime ud i en skål.
Tilsæt olivenolie.
Opløs sukkeret i saften.
Tilsæt evt. hvidløg.
Step 4:
Mix det hele i en stor skål og smag til med salt og peber.
Step 5:
Sæt på køl i gerne 1-2 timer før spisetid.
Kan evt. holde sig et døgn på køl, men krydderuterne bliver lidt mindre friske i biddet i så fald.
NB: Vil du lave en mere sund version, så erstat bulgur med ca. 200 g. fintrevet blomkål.