Min opskrift på det perfekte sommerhusbrød. Det kan laves med simple redskaber og smager fantastisk.
INGREDIENSER
Starter:
200 g. mel
200 g. vand
1 g. tørgær
Dej:
400 g. hvedemel
250 g. vand
20 g. salt
2 spsk. smagsneutral olie (Jeg bruger normalt enten sojaolie eller olivenolie)
FREMGANGSMÅDE
Starter:
Bland 200 g. mel med 1 g. tørgær.
Tilsæt 200 g. vand.
Med en gaffel blandes mel og vand til dejen er jævn.
Lad starteren stå i en plastbeholder med tætsluttende låg ved stuetemperatur i 8-12 timer. (Du kan også sætte starteren i køleskabet efter ca. 8 timer, hvis du først har tid til at lave dej senere).
Dej:
Efter 8-12 timer hældes starteren i en skål (evt. skålen til din røremaskinen).
Tilsæt 250 g. køleskabskoldt vand.
Tilsæt 400 g. mel.
Tilsæt 20 g. salt.
Ælt dejen i 3-4 minutter til den er fint samlet - har du ikke en røremaskine kan du enten bruge hænderne eller dejkrogene på en elpisker)
Dæk dejen til og lad den stå i 20-30 minutter.
Ælt dejen i yderligere 5-10 minutter til den begynder at virke glat og jævn.
Kom 2 spsk. olie i bunden af et ovnfast fad - gerne tefalbelagt (cirka størrelse: 25x35 cm. eller lidt mindre).
Sørg for at olien er fordelt over hele bunden.
Kom dejen over i fadet.
Placer endnu et fad som låg over det første fad og dæk tæt med staniol. Det skal gerne være stort set lufttæt.
Stil på køkkenbordet i ca. 8-10 timer (gør ikke noget det er et par timer mere eller mindre).
Bagning:
Forvarm ovnen til 260 gr.
Stil det ovnfaste fad med dejen i ovnen - og behold staniolen på.
Bag i 30 minutter og tag staniol og det øverste fad, der fungerer som låg af.
skru temperaturen ned til 220 grader.
Bag i yderligere 15-20 minutter.
Tag brødet ud af ovnen og ud af fadet og stil det til afkøling på en rist.