top of page

Sommerhusbrød

Mængde: 

8 personer

Min opskrift på det perfekte sommerhusbrød. Det kan laves med simple redskaber og smager fantastisk.

INGREDIENSER

Starter:

  • 200 g. mel

  • 200 g. vand

  • 1 g. tørgær


Dej:

  • 400 g. hvedemel

  • 250 g. vand

  • 20 g. salt

  • 2 spsk. smagsneutral olie (Jeg bruger normalt enten sojaolie eller olivenolie)

FREMGANGSMÅDE

Starter:

  1. Bland 200 g. mel med 1 g. tørgær.

  2. Tilsæt 200 g. vand.

  3. Med en gaffel blandes mel og vand til dejen er jævn.

  4. Lad starteren stå i en plastbeholder med tætsluttende låg ved stuetemperatur i 8-12 timer. (Du kan også sætte starteren i køleskabet efter ca. 8 timer, hvis du først har tid til at lave dej senere).


Dej:

  1. Efter 8-12 timer hældes starteren i en skål (evt. skålen til din røremaskinen).

  2. Tilsæt 250 g. køleskabskoldt vand.

  3. Tilsæt 400 g. mel.

  4. Tilsæt 20 g. salt.

  5. Ælt dejen i 3-4 minutter til den er fint samlet - har du ikke en røremaskine kan du enten bruge hænderne eller dejkrogene på en elpisker)

  6. Dæk dejen til og lad den stå i 20-30 minutter.

  7. Ælt dejen i yderligere 5-10 minutter til den begynder at virke glat og jævn.

  8. Kom 2 spsk. olie i bunden af et ovnfast fad - gerne tefalbelagt (cirka størrelse: 25x35 cm. eller lidt mindre).

  9. Sørg for at olien er fordelt over hele bunden.

  10. Kom dejen over i fadet.

  11. Placer endnu et fad som låg over det første fad og dæk tæt med staniol. Det skal gerne være stort set lufttæt.

  12. Stil på køkkenbordet i ca. 8-10 timer (gør ikke noget det er et par timer mere eller mindre).


Bagning:

  1. Forvarm ovnen til 260 gr.

  2. Stil det ovnfaste fad med dejen i ovnen - og behold staniolen på.

  3. Bag i 30 minutter og tag staniol og det øverste fad, der fungerer som låg af.

  4. skru temperaturen ned til 220 grader.

  5. Bag i yderligere 15-20 minutter.

  6. Tag brødet ud af ovnen og ud af fadet og stil det til afkøling på en rist.


bottom of page