Lette luftige sandwichbrød med ost i midten.
INGREDIENSER
Til denne opskrift skal du bruge:
En af følgende pizzadeje, hvor dejen dog skal deles op i kugler af 70 g.:
ca. 1/4 kugle frisk mozzarella pr. brød
Olivenolie
FREMGANGSMÅDE
Step 1:
Lav pizzadejen helt som angivet i opskriften, men når du kommer til punktet hvor dejkuglerne skal vejes af, skal de kun veje 70 g. stykket.
NB: dejen skal meget gerne være langtidshævet, så benyt en af disse opskrifter:
Step 2:
Når dejkuglerne har koldhævet i køleskabet og har stået på køkkenbordet i 1-2 timer er du klar til bagning.
Benytter du almindelig ovn, forvarmes den til højest mulig temperatur på almindelig over- og undervarme. Benyt meget gerne en pizzasten eller bagestål. Bruger du pizzaovn, så sigt efter, at ovnen er omkring 375 grader varm.
Stræk forsigtigt (uden at presse luften ud af dejen) hver enkelt dejkugle til en ca. 10 cm. pølse.
Med fingrene presses en fordybning langs midten af pølsen (se billede nedenfor).
Drys lidt olivenolie i fordybningen.
Kom små stykker frisk mozzarella i fordybningen (mængde svarende til ca. 1/4 mozzarellakugle pr. brød).
Step 3:
Bag brødene i ovnen til de er fint gyldne på toppen (i pizzaovn ca. 3-4 minutter, i almindelig ovn ca. 6-8 minutter).
Step 4:
Brødene smager fantastisk som de er, men de kan også anrettes med salat og god italiensk pølse eller skinke på toppen.