De perfekte sandwichbrød - bløde med en god sej skorpe. Glimrende at fryse ned.
INGREDIENSER
1 kg. hvedemel (gerne 500 g. tipo 00 og 500 g. manitoba).
50 g. frisk gær
650 g. mælk
30 g. sukker
50 g. smør
30 g. salt
1 æggehvide til pensling
FREMGANGSMÅDE
Opvarm mælken til 30-37 grader og hæld den i din røreskål.
Opløs gæren i mælken.
Smelt smørret.
Tilsæt smeltet smør, mel, salt og sukker til mælken.
Ælt i et par minutter til dejen er godt samlet.
Dæk dejen til og lad den stå 15-20 minutter.
Ælt igen i 5-10 minutter til du har en glat dej, som du kan strække helt tynd uden at den revner.
Dæk dejen til og lad den stå 30-60 minutter til den er hævet til dobbelt størrelse.
Kom dejen ud på et meldrysset bord, og stræk den lidt til en flad rektangel.
Skær dejen ud i 12 stykker af 145 g. Prøv at del dejen, så hvert stykke er en jævn rektangel.
Tag hvert dejstykke og stræk det til en rektangel på ca. 15x10 cm.
rul nu dejen sammen (som en roulade), så du får en pølse af ca. 15 cm. længde.
Knib dejen sammen fra side til side hvor pølsen er rullet sammen (se billeder nedenfor).
Placer dejen på en bageplade med bagepapir, så den side du har knebet sammen vender mod bagepladen.
Dæk til og lad hæve til dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Bland en æggehvide med 1 spsk. vand.
skær tre snit på skrå af hvert brød.
Pensl med æggehviden.
Bag i 15-20 minutter til skorpen er gyldenbrun.
Tip: Stil evt. et ovnfast fad i bunden af ovnen, som du smider et par isterninger i, når du sætter brødene i ovnen. Så får du lidt ekstra damp under den første del af bagningen.