Simple grøntsager, som på magisk vis bliver til en fantastisk smagsoplevelse.
INGREDIENSER
20 blade hjertesalat (ikke de mindste)
1 økologiske lime
1 grøn peber
En god håndfuld bønnespirer
2 røde chilli (af den slags, der ikke er super stærk)
3 spk. kokosmel
2 skalotteløg
2 spk. hakket ingefær
3 spk. salte mandler (se min opskrift på salte mandler her på hjemmesiden)
Evt. frisk korriander eller thai-basilikum
Dressing:
1 dl. soyasovs
1/2 dl. risvineddike
1 tsk. revet ingefær
1 tsk. finthakket frisk chilli
½ tsk. sukker (helst rørsukker)
FREMGANGSMÅDE
OBS: Det er vigtigt, at alle ingredienserne er i meget små stykker, så de kan være på salatbladene.
Det grønne:
Skyl salatbladene og lad dem tørre på et viskestykke.
Skær bønnespirer i små stykker (ca. 1 cm. lange).
Hak chilli fint.
Hak skalotteløg fint.
Hak ingefær.
Rist kokosmel på en tør pande, til det begynder at få lidt farve.
Hak koriander eller anden krydderurt groft.
Dressing:
Bland soya og risvineddike.
Riv ingefær og kom i blandingen.
Hak chilli fint og kom i blandingen.
Smag til med sukker (helst rørsukker).
NB: Retten spise ved, at man tager et salatblad. På bladet placeres lidt af alle de finthakkede ingredienser. Salatbladet rulles sammen, dyppes i dressingen og spises.