top of page

Salatmagi

Mængde: 

4 portioner

Simple grøntsager, som på magisk vis bliver til en fantastisk smagsoplevelse.

INGREDIENSER

  • 20 blade hjertesalat (ikke de mindste)

  • 1 økologiske lime

  • 1 grøn peber

  • En god håndfuld bønnespirer

  • 2 røde chilli (af den slags, der ikke er super stærk)

  • 3 spk. kokosmel

  • 2 skalotteløg

  • 2 spk. hakket ingefær

  • 3 spk. salte mandler (se min opskrift på salte mandler her på hjemmesiden)

  • Evt. frisk korriander eller thai-basilikum

  • Dressing:

  • 1 dl. soyasovs

  • 1/2 dl. risvineddike

  • 1 tsk. revet ingefær

  • 1 tsk. finthakket frisk chilli

  • ½ tsk. sukker (helst rørsukker)

FREMGANGSMÅDE

OBS: Det er vigtigt, at alle ingredienserne er i meget små stykker, så de kan være på salatbladene.


Det grønne:

  1. Skyl salatbladene og lad dem tørre på et viskestykke.

  2. Skær bønnespirer i små stykker (ca. 1 cm. lange).

  3. Hak chilli fint.

  4. Hak skalotteløg fint.

  5. Hak ingefær.

  6. Rist kokosmel på en tør pande, til det begynder at få lidt farve.

  7. Hak koriander eller anden krydderurt groft.


Dressing:

  1. Bland soya og risvineddike.

  2. Riv ingefær og kom i blandingen.

  3. Hak chilli fint og kom i blandingen.

  4. Smag til med sukker (helst rørsukker).


NB: Retten spise ved, at man tager et salatblad. På bladet placeres lidt af alle de finthakkede ingredienser. Salatbladet rulles sammen, dyppes i dressingen og spises.

bottom of page