Fantastiske pitabrød, der er luftige, seje og bløde på den helt rigtige måde.
INGREDIENSER
Til denne opskrift skal du bruge en portion pizzadej lavet på poolish. Se opskriften her
Når du laver dejkuglerne skal de veje 200 gram - så får du et godt stort pitabrød, som passer til et aftensmåltid.
FREMGANGSMÅDE
Når dejkuglerne har koldhævet i køleskabet og har stået på køkkenbordet i 1-2 timer er du klar til bagning.
Sørg for, at ovnen er forvarmet til 260 grader og lad en bageplade være i ovnen på midterste rille (læg evt. med pizzasten eller bagestål på bagepladen).
Når du skal forme pitabrødene, tager du en dejkugle, vender den i mel og derefter maser du dejen flad med dine hænder.
NB: Undgå at bruge en kagerulle, så du bevarer mest muligt luft i dejen.
Form brødet, så det har en diameter på cirka 20 cm.
Der kan være 4-5 pitabrød på en almindelig bageplade.
Form de 4-5 brød og placer dem på et stykke bagepapir.
Tag bagepladen ud af den forvarmede ovn, og træk bagepapiret med dejen over på bagepladen.
NB: Har du en pizzasten i ovnen, kan du med fordel bruge en pizzaspade eller lignende til at løfte bagepapir og dej over på den varme sten.
Sørg for, at bagepladen er på midterste rille i ovnen.
Bag i cirka 12-15 minutter til brødet har fået en fin gylden overflade.
Tag brødene ud og pak det hurtigt ind i et viskestykke. På den måde holder brødene på fugten, og de bliver bløde og seje og helt perfekt til pitabrød.
Lad brødet stå i mindst 15 minutter, før du spiser det.