top of page

Pitabrød

Mængde: 

9 pitabrød

Fantastiske pitabrød, der er luftige, seje og bløde på den helt rigtige måde.

INGREDIENSER

  • Til denne opskrift skal du bruge en portion pizzadej lavet på poolish. Se opskriften her

  • Når du laver dejkuglerne skal de veje 200 gram - så får du et godt stort pitabrød, som passer til et aftensmåltid.


FREMGANGSMÅDE

  1. Når dejkuglerne har koldhævet i køleskabet og har stået på køkkenbordet i 1-2 timer er du klar til bagning.

  2. Sørg for, at ovnen er forvarmet til 260 grader og lad en bageplade være i ovnen på midterste rille (læg evt. med pizzasten eller bagestål på bagepladen).

  3. Når du skal forme pitabrødene, tager du en dejkugle, vender den i mel og derefter maser du dejen flad med dine hænder.

    • NB: Undgå at bruge en kagerulle, så du bevarer mest muligt luft i dejen.

  4. Form brødet, så det har en diameter på cirka 20 cm.

  5. Der kan være 4-5 pitabrød på en almindelig bageplade.

  6. Form de 4-5 brød og placer dem på et stykke bagepapir.

  7. Tag bagepladen ud af den forvarmede ovn, og træk bagepapiret med dejen over på bagepladen.

    • NB: Har du en pizzasten i ovnen, kan du med fordel bruge en pizzaspade eller lignende til at løfte bagepapir og dej over på den varme sten.

  8. Sørg for, at bagepladen er på midterste rille i ovnen.

  9. Bag i cirka 12-15 minutter til brødet har fået en fin gylden overflade.

  10. Tag brødene ud og pak det hurtigt ind i et viskestykke. På den måde holder brødene på fugten, og de bliver bløde og seje og helt perfekt til pitabrød.

  11. Lad brødet stå i mindst 15 minutter, før du spiser det.

bottom of page