De blødeste og bedste pølsehorn!
INGREDIENSER
275 g. vand
100 g. naturel yoghurt
100 g. smør
30 g. gær
2 spsk. sukker
2 tsk. salt
1 æg
700 g. hvedemel
æg til pensling
10 hotdogpølser
FREMGANGSMÅDE
Smelt smøret.
Bland smør, vand og yoghurt.
Tilsæt gær og rør rundt til gæren er opløst.
Tilsæt sukker, æg og salt.
Ælt dejen - helst på røremaskine eller også med håndmixer - mens melet tilsættes lidt af gangen.
Når melet er tilsat æltes i ca. 7 minutter.
dæk dejen med folie og sæt i køleskabet i en halv times tid.
Tag dejen ud af køleskabet og del den i to.
Kom de 6 pølser i en frysepose og giv dem 1 minut i mikrobølgeovnen ved fuld styrke. (Har du ikke en mikrobølgeovn, så sørg for at pølserne har mindst stuetemperatur - det giver en bedre hævning).
Skær pølserne i halve.
Drys bordet med mel og rul første del af dejen ud til en cirkel med en diameter omkring 45 cm.
Skær dejen ud i 10 (eller op til 12) lige store stykker - lige som man skærer en pizza.
Læg en pølse i den brede ende af et af dejstykkerne og rul dejen rundt om pølsen.
Sørg for, at dejen lukker rundt om pølsen i enderne.
Fortsæt med de øvrige stykker dej, og gentag så processen med den anden halvdel af dejen.
Dæk to bageplader med bagepapir og placer 10 pølsehorn på hver.
Læg et viskestykke over pølsehornene og læg evt. et stykke plastik over viskestykket.
Lad pølsehornene hæve i 1½-2 timer på køkkenbordet.
Forvarm ovnen til 200 gr. varmluft.
Pensl pølsehornene med æg.
Drys evt. med sesamfrø.
Bag hver bageplade separat i 12-14 minutter til pølsehornene har fået en flot gylden farve.
Tag ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.