top of page

Ovnbagt laks med rejer og grønt

Mængde: 

4 personer

Herlig ovnbagt laks med rejer og friske grøntsager

INGREDIENSER

  • 600 g. fersk laks

  • 60 g. smør

  • 160 g. rejer (helst store rå, men almindelige kan også bruges)

  • 160 g. cherrytomater

  • 120 g. renset gulerod

  • 120 g. renset champignon

  • 160 g. renset forårsløg

  • 120 g. renset rød og grøn peber

  • 4 dl. hvidvin

  • 1-2 lime

  • Salt og peber

  • Staniol

FREMGANGSMÅDE

Step 1:

Forvarm ovnen til 200 grader.


Step 2:

  1. Rens alle grøntsager og skær i mundrette stykker (se evt. billede nedenfor).

  2. Skær laksen i mindre flade stykker af ca.1 cm. tykkelse.

  3. Læg 4 stykker staniol ud på køkkenbordet og fold det lidt op i kanterne.

  4. på midten af hvert stykke staniol placeres 10 g. smør.

  5. Over smørret placeres 150 g. laks pr. portion.

  6. Kom salt og peber over laksen.

  7. Over laksen lægges pr. portion:

    1. 40 g. cherrytomater

    2. 30 g. gulerødder

    3. 40 g. forårsløg

    4. 30 g. blandet rød og grøn peber

    5. 30 g. champignon

  8. Hæld 1 dl hvidvin ned til grøntsagerne og laksen.

  9. Pres saften af ca. ½ lime ud over grøntsagerne.

  10. Top med 5 g. smør og lidt ekstra salt og peber.


Step 2:

Luk nu hver staniolpakke tæt og placer på en bradepande.


Step 3:

Bag i ovnen ved almindelig varme og 200 grader i 20-25 minutter.


Step 4:

Spis med det samme. Gerne med ris eller kartofler som tilbehør.


NB: Det er sjovt at spise retten direkte fra staniolpakken, men man kan også forsigtigt komme hele herligheden over i en dyb tallerken.

bottom of page