En ret der har det hele. Frisk og fyldig smag, med et godt bid fra de friske grøntsager.
INGREDIENSER
NB: Ingredienserne angiver den mængde, der bruges til en enkelt portion. Laver du mere end en portion, kan du bare gange op i forhold til antal.
150 g. laks
50 g. rejer (svarende til 3 store rejer)
40 g. cherrytomat
30 g. renset gulerod
30 renset champignon
40 g. renset forårsløg
30 g. renset blandet rød og grøn peber
10 g. smør
1 dl. hvidvin
Salt og peber
½ lime
2 Stykker stanniol
Evt. lidt friske krydderurter til pynt
FREMGANGSMÅDE
Step 1:
Sæt ovnen til 200 grader.
Step 2:
Rens laksefileten (fjern skind) og skær fileten i små stykker af ca. 1 cm. tykkelse.
Skær gulerod og forårsløg i tynde stave (ca. 1/2 cm. brede og 4 cm. lange).
Skær rød og grøn peber i tynde skiver.
Skær champignon og tomat i små mundrette stykker.
Step 3:
Tag 2 stykker sølvpapir, og læg dem oven på hinanden.
På sølvpapiret lægges først et lag laks, som krydres med salt og peber.
På laksen placeres stavene af gulerødder, så tomat, champignon, rejer og til sidst forårsløg.
Tilsæt smør og krydr med salt og peber.
Saml sølvpapirskanterne, så du har en skål.
Hæld hvidvin over laks og grøntsager.
Luk sølvpapiret, så du har en tæt pakke.
Placer på et ovnfastfad og bag i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Step 4:
Retten er god sammen med enten ris eller nye kartofler.
NB: Det er sjovt at spise retten direkte fra stanniol-pakken, men man kan også forsigtigt komme hele herligheden over i en dyb tallerken og pynte med lidt friske krydderurter.