Herlig ovnbagt laks med rejer og friske grøntsager
INGREDIENSER
600 g. fersk laks
60 g. smør
160 g. rejer (helst store rå, men almindelige kan også bruges)
160 g. cherrytomater
120 g. renset gulerod
120 g. renset champignon
160 g. renset forårsløg
120 g. renset rød og grøn peber
4 dl. hvidvin
1-2 lime
Salt og peber
Staniol
FREMGANGSMÅDE
Step 1:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Step 2:
Rens alle grøntsager og skær i mundrette stykker (se evt. billede nedenfor).
Skær laksen i mindre flade stykker af ca.1 cm. tykkelse.
Læg 4 stykker staniol ud på køkkenbordet og fold det lidt op i kanterne.
på midten af hvert stykke staniol placeres 10 g. smør.
Over smørret placeres 150 g. laks pr. portion.
Kom salt og peber over laksen.
Over laksen lægges pr. portion:
40 g. cherrytomater
30 g. gulerødder
40 g. forårsløg
30 g. blandet rød og grøn peber
30 g. champignon
Hæld 1 dl hvidvin ned til grøntsagerne og laksen.
Pres saften af ca. ½ lime ud over grøntsagerne.
Top med 5 g. smør og lidt ekstra salt og peber.
Step 2:
Luk nu hver staniolpakke tæt og placer på en bradepande.
Step 3:
Bag i ovnen ved almindelig varme og 200 grader i 20-25 minutter.
Step 4:
Spis med det samme. Gerne med ris eller kartofler som tilbehør.
NB: Det er sjovt at spise retten direkte fra staniolpakken, men man kan også forsigtigt komme hele herligheden over i en dyb tallerken.