Festlig appetizer/forret med røget laks.
INGREDIENSER
300 g. røget laks (helst et helt stykke)
1 æble
½ spsk. æbleeddike
1 lille bundt purløg
1 glas rogn
4 store tsk. creme fraiche
3 spsk. ristet rugbrødskrummer
1 spsk. smør
4 pinde fra haven
4 hvidvinsglas
Evt. ekstra pynt så som guldstøv
FREMGANGSMÅDE
Først laves rugbrødskrummerne:
Riv (på den grove side af et rivejern) eller hakke et stykke frisk rugbrød fint.
Har du travlt, kan du også købe ymerdrys uden sukker - så har du allerede dine krummer.
Kom smør på en pande og rist rugbrødskrummerne ved middel varme til krummerne er helt sprøde.
Sæt til side for at køle af, og opbevar i en lufttæt beholder indtil anretning (kan fint laves en dag i forvejen).
Forberedelse til retten retten:
Hak æblet i helt fine tern, vend dem i æbleeddiken og opbevar i en lufttæt beholder indtil anretning.
Skær 4 lange stykker af den røgede laksen.
Resten af laksen skæres i små tern.
Ved anretning:
Bland laks, æbler og halvdelen af rognen.
Kom en stor teske creme fraiche i bunden af hvert hvidvinsglas.
Fordelen blandingen med laks, æble og rogn i hvert glas.
Top med den sidste del af rognen.
Drys med rugbrødskrummer.
Drys med finthakket purløg.
Placer en pind på tværs af glasset, og læg en skive laks over.
Er det f.eks. nytår, kan du pynte ekstra med lidt guldstøv.
Server med det samme.
PS: Pizza er perfekt 1. nytårsdag, så se mine opskrifter på pizzadej her: Pizzadej