top of page

Mosekjærs Regnbueis

Mængde: 

8 personer

Luksusversion af den klassiske regnbueis.

INGREDIENSER

Chokoladekage:

  • 20 g kakao

  • 125 g mel

  • 150 g sukker

  • 0,5 tsk natron

  • 0,5 tsk bagepulver

  • 0,25 tsk salt

  • 1 æg

  • 0,3 dl olie

  • 1,3 dl vand

  • 20 g. smeltet margarine

 

Skovbærsorbet:

  • 175 g. frosne skovbær

  • 75 g. frosne hindbær

  • Saft fra 1 appelsin

  • 2 dl. sukker

  • 2,5 dl. vand

  • Æggehvide fra 1 æg


Mandelnougat:

  • 100 g mandler

  • 75 g sukker

  • 15 g smør

 

Vaniljeparfait:

  • 2 æggeblommer

  • 2 æggehvider

  • 5 dl piskefløde

  • 75 g sukker

  • Vaniljestang

FREMGANGSMÅDE

NB: Opskriften kræver at du har en ismaskine.


Dagen før servering:


Step 1 - bund af chokoladekage:

  • Bland kakao, mel, sukker, natron, bagepulver og salt.

  • Smelt margarinen.

  • Tilsæt æg, olie og smeltet margarine og rør rundt til dejen er jævn og glat.

  • Kom dejen i en springform i et lag på en halv centimeter.

    • NB: Med ingredienserne nævnt i opskriften har du nok dobbelt så meget dej, som du behøver. Så brug resten til at lave en lille ekstra chokoladekage (den kan fint fryses ned og gemmes til en anden dag)

  • Bag kagen cirka 15 minutter i forvarmet ovn ved 200 grader (bunden skal føles fast og ikke være for mørk).

  • Sæt bunden i fryseren natten over.


Dagen for servering:


Step 2 - skovbærsorbet:

  • Kom 2 dl. vand og 2 dl. sukker i en gryde.

  • Varm sukkervandet op til lige under kogepunktet og rør rundt til sukkeret er opløst, og du har en klar sirup.

  • Sæt siruppen til afkøling.

  • I en anden gryde tilsættes de frosne bær og 0,5 dl. vand.

  • Bring bærerne i kog og lad dem koge et par minutter.

  • Sæt også gryden med bær til afkøling.

  • Når bær og sirup er kølet ned til stuetemperatur er du klar til at lave is.

  • Kom bær og sirup i din ismaskine.

  • Når din is er begyndt at samle sig, tilsættes æggehviden og du lader ismaskinen kører, til den er helt fast.


Step 3 - saml kagen:

  • Tag chokoladekagebunden ud af fryseren.

  • Fordel skovbærsorbeten ud over bunden.

  • sæt tilbage i fryseren.


Step 4 - Mandelnougat:

  • Rist mandlerne på en panden ved middel varme og rør ofte rundt, så de ikke branker.

  • Efter cirka 5 minutter er mandlerne færdige.

  • Lad mandlerne køle af, og hak dem derefter fint.

  • På panden kommes nu 15 g. smør og 75 g. sukker.

  • Varm sukkeret til du har en gylden karamelmasse - varm ved middel varme og rør rundt, så sukkeret ikke brænder på.

  • Tilsæt de hakkede mandler og lad dem stege med karamellen, til karamellen igen er flydende, og du har en løs masse.

  • Hæld din nougat ud i et tyndt lag på en bageplade beklædt med bagepapir.

  • Når nougaten er afkølet hakkes den til små stykker.


Step 5 - Vaniljeparfait:

  • Pisk æggeblommer hvide med 75 g. sukker.

  • Skrab en stang vanille og pisk sammen med æggeblommerne.

  • Pisk fløden til en blød flødeskum.

  • Pisk æggehviderne stive, så du kan vende skålens bund i vejret uden, at hviden ryger ud.

  • Vend forsigtigt flødeskummen sammen med æggeblommerne.

  • Vend dernæst æggehviderne i massen.

  • Kom massen på ismaskinen og kør til den er frossen, men stadig mulig at forme.


Step 6 - saml kagen:

  • Tag igen den frosne chokoladekagebund med skovbærsorbet ud af fryseren.

  • Drys cirka halvdelen af den hakkede nougat over skovbærsorbeten.

  • Kom vaniljeparfait over den hakkede nougat/sorbet.

  • Pynt til sidst med den resterende del af den hakkede nougat.

  • Kom i fryseren igen.


Step 6 - spisetid:

  • Efter cirka 2 timer i fryseren er regnbueisen klar.

  • Lige før servering kan evt. pyntes med lidt revet hvid chokolade.


bottom of page