De perfekte burgerboller - luftige, bløde og lækre!
INGREDIENSER
600 g. mælk
800 g. hvedemel
40 g. gær
60 g. sukker
10 g. salt
1 æg
100 g. blødt smør
Evt. sesamfrø
Et ekstra æg til pensling
FREMGANGSMÅDE
Varm mælken til 30-35 grader.
Kom mælk og gær i en røreskål og rør rundt til gæren er opløst.
Tilsæt salt, sukker, æg, smør og hvedemel.
Ælt nogle minutter til dejen er godt samlet.
Dæk dejen til og lad den stå 15 minutter.
Ælt igen i 5-10 minutter til dejen er glat og jævn.
Dæk dejen til og lad den stå 30-60 minutter til den er hævet til dobbelt størrelse.
Kom dejen ud på et meldrysset bord.
Del dejen i stykker efter hvor store burgerboller du ønsker. 90 g. svarer til en bolle i stil med en cheeseburger på McDonald's, mens 120 g. svarer til en stor middagsburger.
Rul hver dejklump til en fin rund kugle og placer på en bageplade med bagepapir.
Dæk til og lad hæve til dobbelt størrelse (hævetid 45-60 minutter).
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pisk et æg sammen og pensl bollerne.
Strø evt. sesamfrø ud over bollerne.
Bag i ca. 15 minutter til skorpen er gyldenbrun.
NB: Dejen er relativt våd, så det kan hjælpe hele tiden at have et tyndt lag mel på bordet.