top of page

Madtærte - her med svampe

Mængde: 

4 personer

Helt sprød og luftig tærte.

INGREDIENSER

Tærtedej

  • 200 g. hvedemel

  • 100 g. smør

  • 60 ml. koldt vand

  • ½ tsk. salt

  • ½ tsk. bagepulver


Fyld

  • 6 æg

  • 3 dl. cheasy fraiche (erstat evt. 1½ dl. med hytteost)

  • 1 tsk salt

  • peber

  • Denne version er en svampetærte, så ekstra fyld er:

  • 1 stor porre

  • 250 g. svampe (jeg har i denne version 150 g. champignon og 150 g. tragtkantareller)

FREMGANGSMÅDE

  1. Kom mel, bagepulver og salt i en skål.

  2. Tilsæt smør skåret i små tern.

  3. Tilsæt vand.

  4. Ælt (f.eks. med en håndmixer eller foodprocessor) til dejen hænger sammen i en klump.

  5. Pak dejen i husholdsningsfilm, tryk den flad og sæt på køl i en time (eller op til 24 timer).

  6. skær svampe i mindre stykker og steg på panden i smør.

  7. skær porre i tynde halve ringe og steg på panden til væden er stegt fra, men uden at porrene begynder at blive brune.

  8. bland æg, cheasy fraice (og hytteost) og salt og peber.

  9. forvarm ovnen til 180 g. almindelig varme.

  10. smør en stor tærteform med smør.

  11. rul dejen ud til ca 2 mm. tykkelse - husk lidt mel på bordet når du ruller ud.

  12. Læg dejen op i den store tærteform.

  13. skær kanten af, så dejen går lidt ned på ydersiden af tærteformen (så undgår du at dejen synker sammen i tærteformen).

  14. Prik dejen i både bund og langs kanten med en gaffel.

  15. forbag bunden i 12-15 minutter til den har en gylden farve.

  16. Fordel det faste fyld over bundene (her svampe og porre).

  17. kom æggemasse over fyldet.

  18. bag i ca. 30 minutter.

  19. tag ud af formen og stil på en rist i 5 minutter til afkøling.

  20. Tærten er glimrende at fryse ned.

bottom of page