Den bedste opskrift på krumkager (gode råd)
INGREDIENSER
1 stk. krumkagejern
200 g. sukker
200 g. hvedemel
200 g. smør
4 æg
3/4 tsk. kardemomme
3 dl. koldt vand
FREMGANGSMÅDE
Step 1:
Smelt smørret og afkøl det til stuetemperatur.
Pisk æg og sukker sammen til sukkeret er helt opløst, og massen har fået en hvidlig farve.
Step 2:
Kom smeltet smør og pisket æg/sukker i en skål
Tilsæt mel og kardemomme og rør det hele sammen.
Sæt dejen til at hæve på køl i en times tid.
Step 3:
Tag dejen ud af køleskabet.
Tilsæt det kolde vand og rør det ind i dejen.
Mængden af vand afgør, hvor tynde dine krumkager bliver. Jo mere vand, jo tyndere og dermed mere sprøde. Jeg kan godt lide dem så tynde og sprøde som muligt. Derfor tilsætter jeg 3 dl. køleskabskoldt vand, men prøv i første omgang med lidt mindre.
Step 4:
Opvarm krumkagejernet.
Kom en stor spiseskefuld dej i midten af jernet.
Bag kagerne indtil de er lysebrune.
Mens kagerne er varme, kan de formes til kræmmerhuse eller en kurv, eller de kan rulles til et rør eller hvad man ellers måtte ønske.
Server sammen med f.eks. vaniljeis eller flødeskum og en god kraftig frugtpure.