Hjemmelavet smør med en herlig synet smag!
INGREDIENSER
2½ dl. fløde
2 spsk. kærmemælk
½ tsk. flagesalt
FREMGANGSMÅDE
NB: hvis du vil lave mere smør, så ganger du bare opskriften op.
Bland kærmemælk og fløde (bare rør rundt med en ske i 2 sekunder).
Kom blandingen i en lufttæt beholder og stil på køkkenbordet i 24-48 timer.
jo længere tid den står på køkkenbordet, jo mere syrlig bliver den.
Efter 24-48 timer sættes blandingen i køleskabet i en times tid, så den køles ned til ca. 10 grader.
Tag en elpisker og pisk blandingen til den skiller.
Når du går i gang med at piske, får du først noget, der ligner fin flødeskum. Fortsæt piskningen indtil blandingen skiller - du er ikke i tvivl om, hvornår det sker, for pludselig begynder det at sprøjte med kærnemælk ud over det hele. Så sørg evt. for at holde et stykke køkkenrulle over din beholder mens du pisker.
Har du ikke tid til at piske smøret efter de 24-48 timer på køkkenbordet, kan du fint stille blandingen i køleskabet 1-2 dage, før du går i gang med at piske.
hæld blandingen over i en si, og husk at gem væsken, for det er en herlig kærnemælk, du enten kan drikke eller bruge til bagning.
Tilsæt salt (og evt. andre krydderier).
Med en ske mases lidt ekstra væske ud af smørret samtidig med, at saltet blandes op.
Saml smørret i en klum og kom i en lufttæt beholder og stil i køleskabet.
Jeg bruger det inden for en uge, men det kan helt sikkert holde sig meget længere.