En helt fantastisk tiramisu med hindbær. Lækker som den klassiske tiramisu, men med meget mere friskhed.
INGREDIENSER
300 g. frosne hindbær
1/2 dl. vand
3 spsk. sukker
1½ pakke savoiardi småkager (ladyfingers)
1/2 dl. Amaretto
1/2 dl. Framboise (Brugen af Framboise giver dels lidt ekstra hindbærsmag og dels en lidt kraftigere smag af spiritus. Vil man undgå spiritus-smagen, kan man erstatte Frambois med en ekstra 1/2 dl. Amaretto, så man i alt bruger 1 dl. Amaretto)
Friske hindbær til pynt
Citronmelisse til pynt
Creme:
250 g. mascarpone
4 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
100 g. flormelis
Korn af 1 vaniljestang
2 dl. fløde
FREMGANGSMÅDE
Kog hindbærerne i en halv dl. vand i 1-2 minutter, så du er sikker på, at alt har en kernetemperatur over 75 grader.
Mens hindbærerne køler af, laves cremen.
Pisk æggeblommerne godt med flormelis og vaniljekorn.
Kom mascarponen op til de piskede æggeblommer og pisk med i ca. 30 sekunder.
Pisk fløden i en anden skål - må ikke blive for stiv.
Pisk æggehviderne i en tredje skål til de er stive.
Vend forsigtigt æggehvider og fløde i massen med æggeblommer og mascarpone.
Nu blendes de afkølede hindbær med 3 spsk. sukker og 1/2 dl. af henholdsvis Amaretto og framboise (eller 1 dl. amaretto, hvis du kun bruger det).
Opblød 1½ pakke savoiardi småkager (ladyfingers) i hindbær-saucen - de må gerne ligge i saucen i 5-10 minutter.
Så er det tid til at lave selve tiramisuen.
Det er en smagssag, hvordan forholdet mellem ladyfingers og creme skal være. Jeg er ikke til for meget creme, derfor lægger jeg ladyfingers i bunden frem for at starte med creme.
Læg et lag ladyfingeres i bunden af et fad, og dryp evt. lidt ekstra hindbær-sauce over.
Læg et ca. 1 cm. tykt lag creme over ladyfingers.
Gentag med et lag af ladyfingers og et lag creme.
Gentag evt. med endnu et lag ladyfingers og creme.
Afslut gerne med friskrevet hvid og mørk chokolade og pynt med friske hindbær.
Sæt i køleskabet i mindst et par timer og gerne natten over.