top of page

Gazpacho

Mængde: 

4 personer

En dejlig frisk og fyldig suppe. Perfekt sommerstemning - året rundt!

INGREDIENSER

Til suppen:

  • 100 g. lyst brød uden skorpe

  • 800 g. tomater (gerne kødfulde tomater med få kerner som f.eks. blommetomater)

  • 1 lille løg

  • 200 g. agurk

  • 1 rød peberfrugt

  • ½ grøn peberfrugt

  • 2 fed hvidløg

  • 5 dl. koldt vand (brug evt. en nedkølet bouillon af kylling eller grøntsag)

  • 4 spk. olivenolie

  • 1 spk. rødvinseddike

  • ½ spk. balsamicoeddike

  • Salt og peber


Til serveringen:

  • 10 isterninger

  • 2 hårdkogte æg

  • 1 rød peber

  • 1 grøn peber

  • Frisk persille

  • Evt. et lille løg

  • 4 skiver brød

FREMGANGSMÅDE

  1. Start med at lægge de 100 g. lyst brød i blød i vandet (eller bouillon, hvis du bruger det).

  2. Skold tomaterne og pil skrællen af. (Bring vand i kog, kom tomater i, og kog dem 20-30 sekunder)

  3. skær tomater i store stykker.

  4. Skær løg i mindre stykker.

  5. Skær agurken over på langs og fjern kernerne. Skær derefter agurken i mindre stykker.

  6. Skær rød og grøn peber i mindre stykker.

  7. Hak hvidløg fint.

  8. Kom alle grøntsager i en blender.

  9. Kom det iblødsatte brød og vandet (bouillon) i blenderen.

  10. blend grundigt i 3-5 minutter til suppen er fin og jævn.

  11. Tilsæt olivenolie, rødvinseddike og balsamicoeddike og blend i 5 sekunder for at blande.

  12. Smag til med salt og peber.

  13. Sæt på køl i mindst en time og gerne nogle timer længere.

  14. De 4 skiver brød kan du enten riste på en brødrister og skære i små tern, eller du kan skære brødet i små tern og bage stykkerne i ovnen med lidt olivenolie, til de er sprøde.

  15. Op til servering hakkes de friske grøntsager og æg.

  16. Hak rød og grøn peber fint. (stykker af ca. ½x½ cm.)

  17. Hak ligeledes æg fint. (stykker af ca. ½x½ cm.)

  18. Hak persille fint.

  19. Hvis du er glad for løg, kan du også hakke et lille løg så fint som muligt.

  20. Placer det finthakkede fyld i hver deres skål.

  21. Suppen serveres portionsanrettet med isterninger (du kan evt. knuse isterningerne inden du kommer dem i suppen).

  22. Det finthakkede fyld kommer man selv i suppen ved bordet.

bottom of page