top of page

Fiskefrikadeller

Mængde: 

4 personer

Den klassiske fiskefrikadelle - med ekstra forslag til krydring.

INGREDIENSER

  • 450-500 g. hvid fisk (f.eks. torsk, sej eller kulmule)

  • 1 æg

  • 2 dl. fløde (eller mælk)

  • 2 spsk. kartoffelmel

  • 1 tsk. fint salt

  • ½ løg

  • Peber


Tip: Du kan krydre fiskefrikadellerne med f.eks. et af nedenstående forslag:

  • 1-2 finthakkede forårsløg

  • En håndfuld frisk mynte

  • En lille håndfuld frisk estragon

  • 1 stilk finthakket citrongræs og 1 tsk. revet ingefær

  • 1/2 tsk. stødt korrianderfrø

  • 1 spsk. ristede sorte sesamfrø

  • 1 tsk. hele nigellafrø

  • 1 håndfuld hakkede kapers, som først er udblødt i koldt vand i 1 times tid.

FREMGANGSMÅDE

Step 1:

  • Hak fisken groft - dvs. ca. 10 sekunder i en foodprocessor.


Step 2:

  • Kom den grofthakkede fisk i en skål.

  • Riv et halvt løg og kom i skålen.

  • Drys kartoffelmel over farsen.

  • Kom ægget ned til farsen.

  • Tilsæt fløde til farsen.

  • Tilsæt eventuelle ekstra krydderier.

  • Tilsæt salt og rør farsen sej med en gaffel eller et piskeris i ca. 2-3 minutter.


Step 3:

  • Stil evt. farsen i køleskabet i 1/2 times tid.


Step 4:

  • Tænd et blus på middelhøj varme (7 ud af 9) og kom rigeligt med smør på panden.

  • form frikadellerne og kom dem på panden.

  • Fiskefrikadellerne skal cirka have en størrelse svarende til lidt under en spiseskefuld fars.

  • Steg i cirka 4 minutter på hver side.

bottom of page