top of page

Farmors sprøde chokoladesnitter

Mængde: 

50 stk.

Herlig chokoladesmag med et ekstra twist. Sprøde hele vejen igennem. Præcist som farmor lavede dem.

INGREDIENSER

  • 150 g. blødt smør

  • 225 g. hvedemel

  • 75 g. kartoffelmel

  • 140 g. sukker (1,5 dl)

  • 100 g. brun farin (1,5 dl)

  • 3 spsk. mørk sirup

  • 1/2 tsk. salt

  • 3 spsk. kakao

  • 3/4 tsk. natron

  • 1,5 tsk. vaniljesukker

  • 1 tsk. stødt kardemomme

  • 1 tsk. kanel

  • 30 g. pomerans (eller skræl fra en halv appelsin)

  • 1 helt æg

  • Æggehvide til pensling

  • Finthakket mandler og perlesukker til pynt

FREMGANGSMÅDE

Step 1:

  • Pisk sukker, farin og vaniljesukker grundigt sammen med smørret (pisk ca. 5 min. med en håndmixer).

  • Tilsæt sirup og 1 helt æg og pisk til dejen er samlet.


Step 2:

  • Hak pomerans meget fint (stykkerne skal være på størrelse med et sukkerkorn).

  • Bland mel, pomerans og alle tørre dele godt sammen.

  • Tilsæt den tørre blanding til smørblandingen og ælt dejen til den er jævn og fin. Dejen bliver rimeligt blød.


Step 3:

  • Del dejen i 8 (eller 6) lige store dele.

  • Stil i køleskabet i mindst 15 minutter (den kan stå hele dagen).


Step 4:

  • Tril hver del til en pølse, som er lige så lang som din bageplade og ca. 2 cm. tyk.

  • Dæk to bageplader med bagepapir.

  • Læg 4 (eller 3) pølser på hver bageplade - sørg for god afstand mellem pølserne.

  • Tryk pølserne flade, så de bliver cirka dobbelt så brede.

  • Pensl med æggehvide og drys med finthakkede mandler og perlesukker.


Step 5:

  • Sæt den første bageplade i ovnen ved 175 grader varmluft (200 gr. i alm. ovn) i 13-15 minutter.

    • Det er lidt svært at se, hvornår kagerne har fået nok. Tjek evt. undervejs, om kanten begynder at føles sprød. Kagerne bliver først sprøde i midten, når de helt afkølede.

  • Lige efter bagepladen er taget ud af ovnen, skærer du stængerne i skrå snitter på ca. 3 cm bredde.


Step 6:

  • Gentag processen med de øvrige bageplade.


NB: Lad kagerne køle helt af inden du kommer dem i en lufttæt beholder.

bottom of page