Frisk, syrlig, sød og flødeagtig - en overset genialitet!
INGREDIENSER
3 æg, delt i hvider og blommer
100 g. sukker
2 økologiske citroner
2 økologiske lime
3 blade husblas
2 dl. piskefløde
FREMGANGSMÅDE
Det er lidt vanskeligt med citroner. Nogen smager af mere end andre. Nogen har mere saft end andre. Derfor kan det være svært at angive det præcise antal citroner i en opskrift. Så husk det hårde job med at prøvesmage mens du laver opskriften :-)
Step 1:
I en skål piskes æggeblommer og sukker helt hvidt og skummende til en æggesnaps. Det klassiske trick er, at du først er færdig, når sukkeret ikke knaser. Men du kan godt stoppe lidt før. Du skal dog regne med at piske 5-10 minutter.
Step 2:
Riv det gule af skallen af citronerne med dit fineste rivejern. Det er vigtigt, at du kun river det gule - ikke det hvide, som er bittert.
Afhængig af finheden på dit rivejern, kan du måske ende med små trevler af citronskal - det er ikke så godt. Trevler giver en dårlig fornemmelse i munden, når du spiser fromagen. Så har du trevler, må du have kniven frem og hakke skallen, så du ender op med helt fine små stykker.
Gentag processen med skallen fra de to lime.
Pres saften fra lime og citron og gem i et glas.
Step 3:
Blødgør husblassen i koldt vand.
Smelt husblassen med en lille smule af vandet ved svag varme.
Tag gryden fra varmen og rør citron- og limesaft ned i husblassen.
Step 4:
Hæld blandingen af husblas og citrussaft ned i æggesnapsen (fra step 1) mens du pisker det hele godt sammen.
Step 5:
Pisk dine æggehvider så stive, at du kan vende bunden i vejret på skålen uden, at hviderne ryger ud.
Pisk flødeskummen, så du får en let blød skum.
Step 6:
Vend forsigtigt flødeskummen ned i blandingen med æggesnaps.
Vend derefter de piskede æggehvider ned i blandingen.
Step 7:
Kom fromagen i fine glas eller hvad du har lyst til, og sæt den på køl indtil den er stivnet (ca. 1-2 timer)
NB: Fromagen kan også fryses ned, og spises på et senere tidspunkt.