top of page

Churros

Mængde: 

4 personer

Sprøde, herlige, søde, fede kaloriebomber!

INGREDIENSER

  • 25 g. smør

  • 2,5 dl. vand

  • 25 g. sukker

  • 1/2 tsk. salt

  • 1/2 tsk bagepulver

  • 175 g. hvedemel

  • 2 æg (jeg prøvede sidst med 1 æg)

  • Sukker og evt. kanel til at vende churros i, når de er færdige

FREMGANGSMÅDE

Step 1:

  1. Bland mel og bagepulver.

  2. Kom smør, vand og sukker i en gryde og bring i kog.


  3. Tag gryden af blusset så snart den koger.

  4. Hæld med det samme melet ned i gryden.

  5. Rør rundt i nogle minutter til dejen er jævn (brug gerne en elpisker med dejkrog).

  6. Sæt til at køle af i 5-10 minutter.

  7. Tilsæt æg og ælt dejen til den er helt jævn og fin.

  8. Kom i en sprøjtepose med stjernetyl.


Step 2:

  1. Opvarm olien til et sted mellem 160 og 180 grader (sørg for at olien holder sig i det interval under hele processen).

  2. Sprøjt churros på ca. 10 cm. ned i gryden.

  3. Steg indtil churros er gyldne.

  4. Tag dine churros op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

  5. Vend dem derefter i sukker (evt. sukker blandet sammen med f.eks. kanel).

bottom of page