top of page

Chokoladekage

Mængde: 

12 personer

Den helt klassiske og fantastiske chokoladekage.

INGREDIENSER

  • 150 g. kakao

  • 450 g. hvedemel

  • 575 g. sukker

  • 2 tsk. natron

  • 2 tsk. bagepulver

  • 1 tsk. salt

  • 4 æg

  • 100 g. smeltet margarine eller smør

  • 1 dl. smagsneutral olie (solsikke eller vindruekerne)

  • 5 dl. vand

  • Evt. glasur (300 g. flormelis og 75 ml. kogende vand)

FREMGANGSMÅDE

Step 1:

  1. Forvarm ovnen til 160 grader varmluft (175 grader hvis alm. varme).

  2. Bland alle tørre ingredienser grundigt sammen i en stor skål eller gryde.



Step 2:

  1. Smelt smør/margarine.

  2. Kom æg, smeltet margarine/smør, olie og vand i skålen med de tørre ingredienser.

  3. Pisk dejen let og cremet med en el-pisker eller i en røremaskine.


Step 3:

  1. Gør to stykker bagepapir vådt (så er de lettere at arbejde med).

  2. Læg bagepapirerne i en bradepande, så de dækker hele panden.

  3. Hæld dejen op i bradepanden.


Step 4:

  1. Kom kagen i den forvarmede ovn (160 gr. varmluft eller 175 gr. alm.).

  2. Bag i ca. 30 minutter (brug evt. damp de første 15 minutter).


Step 5:

  1. Efter 30 minutters bagetid - prik i kagen med en gaffel. Hvis dejen ikke hænger fast på gaflen, er kagen færdig. Er der dej på gaflen bages i yderligere 3-5 minutter.


Step 6:

  1. Tag kagen ud af ovnen og stil den til afkøling.

  2. Når kagen er afkølet dækkes den godt til. Så kan den godt stå til dagen efter på køkkenbordet, eller et par dage i køleskabet.

  3. Kagen er også god at fryse ned.


Step 7:

  1. Op til servering pyntes kagen. Jeg er mest til en simpel glasur, som jeg laver ved at blande 75 ml. kogende vand med 300 gram flormelis og røre det hele sammen til glasuren er jævn og blank.


NB: Glasuren kan evt. peppes op ved:

  1. udskift 1/3 flormelis med kakaopulver.

  2. Udskift 15-30 ml. af vandet med citronsaft.

  3. Udskift 1 tsk. af vandet med rød frugtfarve og tilsæt 2-3 spsk. frysetørret hindbær.


bottom of page